Atsuage and Namaage/厚揚げ、生揚げ

japanese cake Japanese Food
Atsuage is deep-fried tofu, and I like atsuage very much. Atsuage is also called namaage. I first learned the term namaage from my father, and I googled to find that the term atsuage is mainly used in Kansai (Western Japan) and the term namaage is mainly used in Kanto (Eastern Japan).
厚揚げは揚げた豆腐のことで、私は厚揚げが大好きです。厚揚げは生揚げとも呼ばれます。生揚げという言葉は父から初めて知りましたが、ググると、厚揚げという言葉は主に関西で使われ、生揚げという言葉は主に関東で使われるそうです。
 
The photo below shows a product sold as namaage.
次の写真のは、生揚げとして売られている製品です。
 
I first cut it into manageable sizes and then microwave it for a few minutes.
I then sprinkle chopped naganegi and katsuobushi (dried bonito shavings).
まずは手ごろな大きさに切って、電子レンジで数分加熱します。
それから、刻んだ長ねぎと鰹節を振り掛けます。 
I usually pour some mentsuyu (noodle soup) concentrate, but this time, I poured some olive oil and soy sauce.
いつもは濃縮タイプの麺つゆをかけるのですが、今回は、オリーブオイルとしょう油をかけました。 

I could live on rice and this and other soy products (tofu, natto, etc.) alone for the rest of my life!
ご飯とこのような大豆製品(豆腐、納豆など)だけで一生(いっしょう)生きてられます!

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