Making Gyoza with Wings/羽根つき餃子を作る

japanese cake Japanese Food
Although my father likes gyoza, I don’t want to make them from scratch mainly because I just can’t spend 30-40 minutes to make gyoza. I usually spend only 10-20 minutes to make a meal.
I have tried three different brands of frozen gyoza so far, and I find this one is the best in texture, flavor, and price.
Hane Tsuki Gyoza (Gyoza with Wings) from Osaka Osho:
父が餃子を好きなのですが、私としては、一から作りたくないです。主な理由は餃子を作るのに30~40分もかけたくないからです。普段は一回の食事を作るのに10~20分しかかけていません。
今まで、冷凍餃子を3種類試してきましたが、この製品が、食感、味、値段において一番だと思います。
大坂王将の羽根つき餃子: 
 

The regular price is around 400 yen, but I can get it for half the price from a supermarket on specific days of the week.
通常の値段は400円程度ですが、特定の曜日にスーパーで半額で手に入ります。

12 gyoza plus two packets of dipping sauce.
餃子が12個と、たれが2袋。

Place the gyoza in a frying pan. No oil or water required.
フライパンに餃子を載せます。油も水も要りません。

Turn on the heat to medium and put on the lid. Cook for 5 min.
火を点けて、中火にして、ふたをします。5分調理します。

Lift the lid, turn down the heat to low, and cook for another 1-2 minutes until the liquid around the gyoza turns brownish.
ふたを取り、火を弱にして、餃子の周りの液体が茶色っぽくなるまで、さらに1~2分火を通します。

Result:
結果:

Not bad!
悪くはないです。

If you want to make regular gyoza in this style, simply mix 150 ml water with 1 tbsp flour (or katakuriko (potato starch), which results in a slightly different texture) and cook the gyoza with some oil and the mixture. Some people use a 1:1 mixture of flour and katakuriko.
普通の餃子をこのような形にしたい場合は、水150 mlに小麦粉(または片栗粉(少し違った食感になる))を大さじ1杯混ぜて、餃子を油少々と、この液体で調理します。小麦粉と片栗粉を1:1で混ぜる人もいます。

Images of hane tsuki gyoza (gyoza with wings)/羽根つき餃子のイメージ

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