Another Attempt with my Espresso Machine, with a Dark Roast/エスプレッソマシンに再び挑戦、深煎りで

Japanese Coffee Japanese Food
Since I got an espresso machine, I have enjoyed drinking espresso, made with a medium roast. This morning, I made a dark roast suitable for espresso.
エスプレッソマシンを買ってから、中煎りの豆で作ったエスプレッソを楽しんできましたが、今朝は、エスプレッソ用の深煎りを作りました。
 

Weight loss: 19.9%. This is the very first time that I have roasted coffee this dark.
重量減:19.9%。こんなにコーヒーを深煎りするのは初めてです。

Compare the roast (right) with the medium (slightly darker by my standards) roast with a weight loss of 17.7%.
この豆(右)を、重量減17.7%の中煎り(私の基準からすると、ちょっと深煎り)と比べて下さい。

I usually prefer a medium roast with a weight loss of 15-16%.
普通は、重量減15~16%の中煎りが好きです。

My two commercial-grade coffee grinders are now improved with hats for use in parties, which I bought at the 100-yen shop.
私の2台の業務用のコーヒーミルは、100円ショップで買ったパーティー用の帽子で改良を加えました。

The left one is for grinding coffee for espresso.
左のがエスプレッソ用にコーヒーを挽くミルです。

I ground 10 g of just roasted coffee, and I got 9 g of it in the glass jar, with 1 g left in the coffee grinder.
焙煎したてのコーヒーを10 g挽きました。ガラス瓶に入ったのは9 g、コーヒーミルに1 g残っています。

This is my tamper. I searched all the house, and found this glass container for sake. It fits perfectly in the 53mm dia. portafilter.
これが私のタンパーです。家じゅうを探して、このお酒用のガラスの入れ物を見つけました。直径53mmのポルタフィルタにぴったりです。

I know I have to get a really good one sooner or later, but this one is a good substitute for now.
いずれ本当にいいのを買わないといけませんが、今のところ、これで十分です。

I brewed about 40 g of espresso from the 9 g of coffee.
9 gのコーヒーからエスプレッソを約40 g淹れました。
Problem: The brewing time is 10 seconds or so, which I think is too short.
問題:淹れる時間は、10秒程度で、短すぎると思います。

Portafilter after the shot:
淹れた後のポルタフィルタ:

I need to find out what’s wrong.
何がいけないのか調べないと。

Comments on Facebook