Roasting Coffee in the Garage in Winter/冬にガレージでコーヒー焙煎

Japanese Coffee Japanese Food

Roasting coffee in the garage in winter is really tricky. First of all, I have to transfer several (three this time) gas cartridges from the storage room to my room, which is heated, to heat them to room temperature. The garage is probably at the same temperature as that of the outside (around 0C). The coffee beans, which I store in the storage room, are also cold (around 5C or so, I suppose).
Anyway, I succeeded in roasting 500 g of coffee. The weight loss was 16.8%.
冬にガレージでコーヒー焙煎するのは、本当に大変です。まずは、ガスボンベを数本(今回は3本)、貯蔵室から暖房の効いた自分の部屋に移し、室温まで温めます。ガレージは多分、外(0C程度)と同じ温度です。貯蔵室で保存しているコーヒー豆も冷たいです(5C程度だと思います)。
ともかく、コーヒーを500 g焙煎するのに成功しました。重量減は16.8%です。

Recently, I’m more into posting recipes to COOKPAD, Japan’s largest recipe site, than updating my blog. I posted a recipe for roasting coffee there.
My page in COOKPAD is here.
最近は、このブログを更新するよりCOOKPAD(日本最大のレシピサイト)にレシピを載せることに、はまっています。
COOKPADでの私のページはここです。

I think I’ll return to my former self pretty soon…
すぐに元の自分に戻ると思います…。

Comments on Facebook