Roasting Three Batches of Coffee/コーヒーを3回焙煎

Japanese Coffee
Today, I have roasted three batches of coffee, 600 g per batch, to different roast levels, 15%, 16%, and 17% weight reductions. My plan is to “blend” these three different roasts at different ratios to give to different people.
今日は、コーヒーを3回(一回当たり600 g)、色々な焙煎度(重量減15%、16%、17%)に焙煎しました。私の計画は、この3種類の豆を色々な割合で「ブレンド」して、色々な人にあげることです。
 

 

Edited to add on Jan. 5:
1/5追記:

So, how do I achieve the desired roast level for every batch? Here’s how I do it:
1. Put 600 g of coffee beans in the roasting pot.
2. Measure the total weight of the coffee beans, pot, wooden container (placed on top of the kitchen scale), and aluminum foil (used as a lid), which is 1034 g.
3. Check when first crack occurs, which is usually 9-11 minutes after the start of roasting.
4. 2 minutes after first crack, start measuring the total weight, which should be 944, 938, and 932 g for the roast levels of 15, 16, and 17%, respectively, MINUS 7-8 g.
5. Transfer the coffee beans to a sieve, and cool.
6. Measure the weight of the coffee beans.

These particular roasts were 513, 507, and 501 g, respectively, which are 3 g more than they should be (510, 504, and 498 g). Anyway, not bad results.
どうやって、各回毎に希望する焙煎度にするかと言うと、
1. 焙煎鍋にコーヒー豆を600 g入れる。
2. コーヒー豆、鍋、木製の容器(はかりの上に置く)、アルミ箔(蓋として使用)の全部の重さを測る( 1034 g).
3. いつ1ハゼが起きたか調べる(通常、焙煎開始から9~11分)。
4. 1ハゼから2分後、全部の重さを測り始める。焙煎度15、16、17%それぞれ、944、938、932 gから7~8 g引いた重さになるようにする。
5. コーヒー豆をザルに移し、冷やす。
6. コーヒー豆の重さを測る。

上記の場合は、それぞれ、豆の重さは513、507、501 gで、希望する重さ(510、 504、498 g)より3 gだけ重かったです。ともかく、悪い結果ではありません。

Comments on Facebook