2012 Kokusai Gotochi Gourmet Grand Prix in Minami Uonuma Bokushi Dori/2012国際ご当地グルメグランプリin南魚沼牧之通り

Japanese Food

On October 6 and 7, the 2012 Kokusai Gotochi Gourmet Grand Prix in Minami Uonuma Bokushi Dori is held on Bokushi Dori in the Shiozawa Area of Minami Uonuma city, from 10:00 to 16:00.
Kokusai 国際 こくさい = International
Gotochi ご当地 ごとうち = Local 
10月6、7日、2012国際ご当地グルメグランプリin南魚沼牧之通りが南魚沼市の塩沢地域にある「牧之(ぼくし)通り」で10:00~16:00まで開催されます。
Official website/オフィシャルサイト 

I have just returned from the Grand Prix. グランプリから帰って来たところです。

Some photos to share:
写真を何枚か:

40 different dishes in and out of Niigata prefecture are offered, and the dish that gets the most votes will win the Grand Prix.
新潟県内外の40種類の料理が出され、最も得票の多かった料理がグランプリを獲得します。

Incredible number of people on Bokushi Dori:
牧之通りにすごい数の人たちが:

I had already decided which dishes to buy.  One of them was Uonuma Kinoko Jiru (Mushroom Soup).
すでに買う物は決めていました。その一つは魚沼きのこ汁。
I think I’ll try Sanjo Curry Ramen tomorrow.
三条カレーラーメンは明日試そうと思います。 
The other dish I bought was Niigata Katsu Burger.
もう一つは新潟かつバーガー。
Tartar sauce and shredded cabbage:
タルタルソースと刻んだキャベツ:
Slightly sweeter than my preference, yet very tasty.
私の好みよりちょっと甘めですが、美味しかったです。
At the JA Shiozawa booth, 
JAしおざわの売店では、
I bought 1 shou (1.8 liters) of Koshihikari rice produced in Shiozawa for 1,000 yen, together with fresh enoki and oyster mushrooms.
塩沢産コシヒカリを一升(1.8リットル、千円)と新鮮なエノキとヒラタケを買いました。
Leaflet of the Grand Prix:
グランプリのチラシ:
Koshihikari rice:
コシヒカリ:
Fresh enoki and oyster mushrooms:
新鮮なエノキとヒラタケ:
I will definitely go back tomorrow to have some more dishes!
明日も絶対行って、他の料理を食べます!

Comments on Facebook