#5000 Whetstone/#5000の砥石

Japanese Food
Just a quick note to tell you that I am an owner of a #5000 whetstone.
#5000の砥石のオーナーになったことをちょっとお知らせします。
 
This particular whetstone requires 10-min. pre-soaking.
この砥石は10分間水に漬ける必要があります。
I enjoyed sharpening these seven knives with this stone.
この7本の包丁をこの砥石で研ぐのを楽しみました。
Watanabe Blade stainless steel petty knife
渡辺刃物のペティナイフ 
My wife uses it every day.
妻が毎日使っています。 
Global santoku
Globalの三徳 
It’s also used by my wife every day.
これも妻が毎日使っています。 
Watanabe Blade sashimi knife
渡辺刃物の刺身包丁
Watanabe Blade mukimono knife
渡辺刃物のむきもの包丁 
Watanabe Blade santoku
渡辺刃物の三徳 
 
Shigefusa nakiri
重房の菜切り 
 
Shigefusa kitaeji petty knife
重房鍛地ペティナイフ 
 
I later cut tomatoes with these knives to check how well they cut. All the knifes cut very well, especially the Shigefusa kitaeji petty knife. I found this one almost scary.
後でこれらの包丁でトマトを切って、どれくらい切れるか確かめました。どの包丁もよく切れましたが、特に重房の鍛地ペティナイフは恐ろしいほど切れるようになりました。

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