Akahatsu (Lactarius akahatsu)/アカハツ

Japanese Food
Just wanted to share some photos of the two akahatsu (Lactarius akahatsu) that I found on the ground near one pine tree.
一本の松の木の近くの地面で見つけた二つのアカハツをちょとお見せします。

Photo taken after I picked the akahatsu.
アカハツを採った後に撮った写真です。

Two akahatsu:
二つのアカハツ:

Unfortunately, the left one was too old to eat.
残念ながら、左のは老菌で食べれませんでした。

As its name suggests, akahatsu (aka = red) is characterized by its orange underside. It’s quite similar to hatsutake (Lasctarius hatsudake), except the color. In fact, I thought they were hatsutake, but my son told me they were akahatsu because the underside was orange.
名前の通り、アカハツは、裏側がオレンジ色なのが特徴です。色以外は、ハツタケととてもよく似ています。実際、私もハツタケだと思ったのですが、息子が、裏側がオレンジなのでアカハツだと教えてくれました。

As requested by my son, I wrapped the one akahatsu in aluminum foil and heated in the toaster oven for 5 minutes to make “foil yaki”. I let my son have it all by himself. The akahatsu retained its orange color even after heated.
息子のリクエスト通り、その一つのアカハツをアルミホイルで包んで、オーブントースターで5分火を通し、ホイル焼きにしました。全部息子に食べさせてあげました。アカハツは火を通した後も、オレンジ色が残っていました。

***
I found the akahatsu while I was walking around on the premises of a senior high school. (I had to drive my daughter there and back home.) The thing is that you do not necessarily have to go to a mountain to get certain species of mushrooms.
このアカハツは高校の敷地内を歩いている時に見つけました(娘を高校まで送迎する必要があったので)。要するに、ある種のきのこを採るには、山まで行く必要はないということです。

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