Almost the End of Summer Vegetable Gardening/夏の野菜作りもそろそろ終わり

Japanese Food

I don’t want to talk much about my experience in vegetable gardening in spring and summer this year. In spring, I failed to grow four different plants, including mitsuba, in planter boxes in my yard. The seeds didn’t even sprout! I don’t know why. Maybe the seeds that I bought at the 100-yen shop were of low quality.
今年の春夏の野菜作りに関してはあまり話したくありません。春には、三つ葉など四種類の植物を庭でプランターで育てようとしたのですが、失敗しました。発芽さえしませんでした。理由は分かりません。もしかすると、100円ショップで買った種の質が悪かったのかも知れません。

And, my rented farm is a good example of bad management! I was unable to attend to it every two or three days, like I did previously, as you can see from the amount of weed in and around the farm.
そして、借りている農地は、悪い管理のいい例です。以前のように2、3日おきに面倒を見れませんでした。農地の中と周りの雑草の量で分かると思いますが。

One okra plant in the middle:
真ん中にオクラが一本:

I had uprooted three others because they had no pods.
他の三本はもう実がないので引き抜いてあります。

Malabar spinach:
ツルムラサキ:

Still sending out young shoots.
まだ若芽を出してます。

Several varieties of tomato and cherry tomato:
トマトとミニトマトが数品種:

including Home Momotaro, Tomato Berry, Aiko, Pinky, and Vitamin Ace from Del Monte.
ホーム桃太郎、トマトベリー、アイコ、ピンキー、デルモンテのビタミンエースなどです。

Mulukhiyah:
モロヘイヤ:

Last Tuesday, I went to the farm a little before eight in the morning, came back home at around ten, and started washing and boiling all the harvest.
Malabar spinach:
この前の火曜日に、午前8時ちょっと前に畑に行き、10時ごろ帰って来て、収穫したものすべて洗ったり、茹でたりしました。
ツルムラサキ:

Okra pods, together with the ones harvested previously and put in the fridge:
オクラ。以前に収穫して冷蔵庫に入れていた物を含む。

This is all that I got that day.
これだけその日に採りました。

It was almost noon when I finished all the preparations (such as putting tomatoes in bags, cutting boiled Malabar spinach, and chopping boild mulukhiyah leaves) and washing the bowls and colanders.
下ごしらえ(トマトを袋に入れたり、茹でたツルムラサキを切ったり、茹でたモロヘイヤを刻んだり)を終え、ボールやざるを洗い終わったら、もうそろそろ昼でした。

Notice that all the three vegetables, okra, Malabar spinach, and mulukhiyah, are slimy ones. They are good as ohitashi and in soup!
三種類の野菜、オクラ、ツルムラサキ、モロヘイヤはすべてネバネバした野菜です。おひたしとしても、汁に入れても美味しいです。

Comments on Facebook