Apricots Simmered with Sugar/アンズの砂糖煮

Japanese Food

I love apricots! My father comes from an area in Nagano (aka Shinshu) that is famous for its apricots and I have had canned apricots since a child. When I went shopping the other day, I spotted fresh apricots sold, they were so tempting that I had to buy one pack for 380 yen. One pack contained eight apricots. When I tasted one, I found it didn’t taste very good, so I decided to simmer them with sugar. So, here is what I did last night:
600 g apricots
150 g sugar
Cut each apricot in half lengthwise. Put them in an enameled pot, add sugar, bring to a boil on low heat, shaking the pot occasionally, and keep simmering for 1-2 min.
アンズは大好きです。父が長野(信州とも)の、アンズで有名な地域の出身なので、子供の頃から缶詰のアンズを食べてきました。先日、買い物に行くと、生のアンズが売ってました。とても美味そうだったので1パック380円で買いました。1パックにはアンズが8個入っていました。一つ味見すると、あまり美味しくなかったので、砂糖煮にすることにしました。そこで、昨晩、次のようにしました。
アンズ600 g
砂糖150 g
アンズをそれぞれ縦に半分に切る。ホウロウ鍋に入れ、砂糖を入れ、弱火で沸騰させる(時々、鍋をゆすりながら)。1、2分煮続ける。


I put the apricots in the fridge, and tasted one piece this morning. Incredibly tasty!
アンズを冷蔵庫に入れ、今朝、ひとつ食べてみました。信じられないくらい美味しかったです!

Comments on Facebook