Asparagus Rolled in Pork, Fried with Ponzu/アスパラガスの豚肉巻、ポン酢焼き

Japanese Food
As part of supper tonight, my wife made some asparagus rolled in pork, using just two or three asparagus spears. She used to season such rolls with soy sauce and mirin, but one day this spring, she used ponzu instead. My daughter got hooked on them, and my wife has kept making them since them.
今日の夕飯には、妻がアスパラガスの豚肉巻を、2、3本のアスパラで作りました。昔は、醤油とみりんで味付けしていたのですが、今年の春のある日、ポン酢を使うと、娘がハマってしまい、それ以来、作り続けています。
 
Other dishes. We keep receiving summer vegetables from relatives. Since my son left home this spring, our supper has become simple and humble.
他の料理。親戚から夏野菜をもらい続けています。春に息子が家を出てから、我が家の夕飯はどんどん単純に、質素になってきています。

Comments on Facebook