Atsuage/厚揚げ

Japanese Food
For lunch today, I grilled these pieces of atsuage in the toaster oven.
今日の昼ごはんには、この厚揚げをオーブントースターで焼きました。

I then sprinkled some katsuobushi and shredded negi.
それから鰹節ときざみねぎを振り掛けました。

Then, I poured some store-bought mentsuyu (noodle soup).
それから、市販の麺つゆをかけました。

It was very delicious, but what I hated was this store-bought frozen shredded negi.
とても美味しかったですが、嫌だったのは、この市販の冷凍きざみねぎです。

The label simply says, “Reitou (frozen) negi”.
ラベルには単に「冷凍ねぎ」と書いてあるだけです。

I bought it, hoping that it might be shredded NAGA negi. I found it was shredded ao negi. As I said many times in my blog, I am an KANTO MAN, and I really don’t care for ao negi.
長ねぎを刻んだものだと期待して買ったのですが、青ねぎを刻んだものでした。このブログで何回も言ってる通り、私の関東の人間で、青ねぎは好きではありません。

In Episode 5 of the TV drama, Shinya Shokudo, Master serves a plate of atsuage, with some shredded naga negi on top. Watch the video at around 4:50.
テレビドラマ「深夜食堂」の五話目では、マスターが、上にきざみ長ねぎを載せた厚揚げを出します。4:50辺りを見て下さい。

Comments on Facebook