Bottle Gourd/夕顔(ゆうがお)

Japanese Food

Bottle gourds (yuugao in Japanese) are a very popular summer vegetable in Niigata. For some reason, the people in Niigata call them you-goh (y + long “u” + g + long “o”). Bottle gourds are usually very large. The one shown in the photo is well over 30 cm in height, but it is relatively a small one.
夕顔(ゆうがお)は新潟ではとても人気のある夏野菜です。なぜか、新潟の人たちは「ゆーごー」と発音します。夕顔は通常、とても大きくなります。写真のは高さは、ゆうに30センチはありますが、比較的小さいほうです。

Cross section:
断面:

I put some of it in miso soup, together with tsurumurasaki (Malabar spinach).
一部はツルムラサキと一緒に味噌汁に入れました。

Some of you may know kanpyo (dried gourd shavings). Kanpyo is made from bottle gourds.
干瓢(かんぴょう)を知っている人もいるでしょう。干瓢は夕顔から作ります。

Comments on Facebook