Canned Mackerel/さば缶

Japanese Food
As part of tonight’s supper, my wife made this dish, using canned mackerel.
今日の夕飯に、妻がさば缶を使ってこの料理を作りました。
1 can of saba miso ni (lit. mackerel simmered in miso), wakame seaweed, and grated daikon, that’s all.  Very simple yet very tasty.
さばの味噌煮1缶、ワカメ、大根おろしだけです。とても簡単ですが、とても美味しいです。
Generally, there are two types of canned mackerel in Japan, saba no miso ni and saba no mizu ni (lit. mackere simmered in water).
一般的に日本では、二種類のさば缶があります。さばの味噌煮とさばの水煮です。 
I often use the latter to make my “magic furikake” (laugh).
さばの水煮はよく「魔法のふりかけ」を作るのに使います(笑)。
She also made karaage, using one chicken breast.
また、鶏の胸肉1枚を使って、唐揚げも作りました。

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