Chicken Amakara Yaki, Again/再び、鶏の甘辛焼き

Japanese Food
I’ve already posted about this dish here in my blog. My wife likes this dish very much. To be more precious, she likes the naganegi in this dish. The other day, we got lots of naganegi from my wife’s brother, and I made this dish as part of supper tonight.
この料理についてはすでにこのブログのここに載せてあります。妻がこの料理が大好きです。正確に言うと、この料理の長ネギが好きなんです。先日、妻の実兄から長ネギをたくさんもらったので、今日の夕飯にこの料理を作りました。

I first pan-fried the naganegi with sesame oil, and set aside in a dish.
まず長ネギを胡麻油で炒めて、お皿にあけました。

I used two chicken thighs. I cut them into bit size pieces, and dusted them with flour.
鶏のもも肉を2枚使いました。食べやすい大きさに切って、小麦粉をまぶしました。

I added the naganegi, and cooked for 1 minute or so, with a lid on.
長ネギを入れて、蓋をして1分ほど火を通しました。

I added 100 ml each of soy sauce and mirin. I tasted it, and decided to add more sauce and mirin (30 ml each).
醤油とみりんを100 mlづつ入れました。味見して、さらに醤油とみりんを足すことにしました(各30 ml)。

Simple yet very tasty.
シンプルですがとても美味しいです。


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