Clear Soup with Dried Enoki and Eggs/干しえのきと卵のお澄まし(澄まし汁)

Japanese Food
When I went to my son’s apartment in Tokyo on April 23, I taught him how to make clear soup with dried enoki and eggs.
4月23日、東京にある息子のアパートに行った際、息子に干しえのきを卵のお澄ましの作り方を教えました。 
1.2 liter water
2 tsp instant dashi
1 tsp salt
Appropriate amount of dried enoki
1 or 2 eggs
Small amount of soy sauce
水 1.2リットル
出汁の素 小さじ2
塩 小さじ1
干しえのき 適量
卵 1個または2個
しょう油 少量
Dried enoki that I gave to my son:
息子にあげた干しえのき: 

This particular dried enoki is not for sale; I asked the enoki producer nearby to give some dried enoki for my son, and she kindly gave me three such bags!
この干しえのきは売り物ではありません。近くのえのき生産者の方に息子用に分けてくれるよう頼むと、3袋もくれました!

Put water in a pot, add some enoki, instant dashi, and salt, bring the pot to a boil, and simmer for a few minutes.
鍋に水を入れ、えのき、出汁の素、塩も入れ、沸騰させ、数分煮ます。

Beat eggs with a pair of cooking chopsticks. Turn the heat high, and pour beaten eggs little by little, while constantly stirring the soup with chopsticks. Simmer for a 20-30 seconds until the eggs are fully set.
Put some soy sauce for flavoring.
卵を菜箸で溶き、火を強火にして、溶いた卵を少しずつ、菜箸で汁をかき混ぜながら、入れます。卵が完全に固まるまで20~30秒煮ます。
香りづけにしょう油を少し入れます。

I forgot to take the resultant soup…
出来た汁の写真を撮るのを忘れました…。

I went to my parents’ house in Chiba on that day, stayed there for one night, and went back to my son’s apartment on April 24 to make some improvement in the kitchen, using items I bought from a 100-yen shop.
その日は、千葉にある両親の家に行き、一晩泊まり、4/24にまた息子のアパートに戻り、100円ショップで買ったアイテムでキッチンを少し改善しました。

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