Curry Nabe/カレー鍋

Japanese Food

Tonight’s supper was some marvelous marbled buri (adult yellowtail) sashimi plus curry nabe made by my wife.
今夜の夕食は、素晴らしいブリ(トロ)の刺身と、妻が作ったカレー鍋でした。

Buri caught in winter are called kan buri, and are very fatty.
(Note that one slice of sashimi in the lower right corner had been eaten before this photo was taken.)
冬に獲れるブリを寒ブリと呼びます。とても油がのっています。
(この写真を撮る前に、右下隅の刺身は食べてしまいました。)


The broth was:
1,600 ml water
2 tsp instant dashi
1 tbsp soy sauce
2 store-bought curry roux blocks

汁は:
水 1,600 ml
出汁の素 小さじ2
しょう油 大さじ1
市販のカレールー 2ブロック

I should have said curry udon nabe.
カレーうどん鍋と言うべきでした。

We later added frozen sanuki udon to the nabe.
後で、冷凍讃岐うどんを鍋に入れました。

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