Double-Sided Diamond Whetstone/両面ダイヤモンド砥石

Japanese Food

I bought a double-sided diamond whetstone so I could sharpen my Shigefusa knives. Tonight, I sharpened my non-Shigefusa knives to check how good it was. Unfortunately, I found it was not as good as I had thought it would be.
Some more details tomorrow.
重房の包丁を研げるよう、両面ダイヤモンド砥石を買いました。今晩、どのくらいいい物か確かめようと、重房以外の包丁を研いでみましたが、残念なことに、思ったより良くなかったです。
また明日詳細を述べます。


Edited to add:
Nothing to add at the moment, except that I’m thinking of buying another whetstone and using this diamond whetstone as a stone fixer (for making a whetstone flat). I know that some people do use diamond whetstones as stone fixers.
追記:
今のところ追記することはないです。ただ、別の砥石を買って、このダイヤモンド砥石は、砥石を平面にするために使おうかと思っています。ダイヤモンド砥石をそのような目的で使っている人もいるそうです。

Comments on Facebook