Ebi Chili (Stir-Fried Shrimp in Chili Sauce)/エビチリ

Japanese Food

The other day, I made tori chili (stir-fried chicken in chili sauce), and this evening, I made ebi chili.
The recipe is almost the same as that for tori chili, but you will need to follow additional steps for shrimp before coating them with potato starch:
Shell and devein shrimp, put in a bowl, add some salt and katakuriko (potato starch), rub well to clean the shrimp, rinse with water, and drain.
(I didn’t bother to devein the vannamei shrimp; I was in a hurry. Besides, the shrimp looked clean.)
先日は鶏チリを作りましたが、今晩は、エビチリを作りました。
レシピーは鶏チリとほぼ同じですが、エビに片栗粉をまぶす前に、やらなければならないことがあります。
エビの殻をとって、背わたをとり、ボールに入れて、塩と片栗粉を入れて、よくもんで、きれいにする。水で洗ってから水を切る。
(このバナメイエビは背わたをとりませんでした。急いでいたので。それにきれいそうに見えました。)

I thickened the sauce with 1 tbsp katakuriko (potato starch) and 2 tbsp water.
ソースを片栗粉大さじ1と水大さじ2で、とろみをつけました。

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