English Muffin Hamburgers/イングリッシュマフィンのハンバーガー

Japanese Food

The other day, my daughter said she wanted to have home-made hamburgers. One problem: Hamburger buns are rather hard to come by in a rural area line mine. When shopping together, I asked my daughter if English muffins would be OK instead of buns. Luckily, she said yes.
先日、娘が手作りのハンバーガーを食べたいと言いました。一つ問題が: ハンバーガーのバンズは私の住んでいる田舎ではちょっと入手困難。一緒に買い物に行った時に、娘にイングリッシュマフィンでもいいか訊きました。それでいいと言ってくれました。

So, yesterday, I bought about 500 g ground pork. (My default hamburgers are pork hamburgers!) I made 11 hamburger patties, using kinako (roasted soybean powder) as a secret ingredient. As I mentioned here, kinako contains a large amount of glutamate acid (620 mg per 10 g). My family had some of them as part of supper last night. The sauce is a 1:1 mixture of tomato ketchup and tonkatsu sauce, plus some soy sauce, mirin, and sake.
そこで、昨日は、豚の挽き肉を約500 g買って(ハンバーグと言ったら、家では豚肉のハンバーグです!)、ハンバーグを11個作りました。隠し味としてきな粉を入れました。ここで述べたように、きな粉はグルタミン酸が豊富です(10 g当たり620 mg)。昨日の夕飯にそのハンバーグを食べました。ソースは、トマトケチャップと豚カツソースを1:1で混ぜたものに、しょう油、みりん、お酒を少し足しました。

And, today, I made home-made hamburgers for lunch.
そして、今日は、昼食に手作りハンバーガーを作りました。

It’s hard to see from the photo, but I placed a slice of cucumber pickled in vinegar on top.
写真では分りづらいですが、上に酢漬けのきゅうりを載せました。

Needless to say, the hamburgers were very delicious!
言うまでもなく、とても美味しいハンバーガーでした!

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