Enoki Mushrooms/エノキタケ

Japanese Food


Some people seem to eat enoki mushorooms raw, but they contain a hemolytic substance (a type of protein) and should not be eaten raw. When heated, the protein is decomposed and is safe to eat.
エノキを生で食べる人がいるようですが、エノキには溶血物質(たんぱく質の一種)が含まれているので、生で食べてはいけません。加熱すると、このたんぱく質は分解されるので、食べても大丈夫です。

Two days ago, I got five clusters of enoki from the owner of the enoki factory. Yesterday, I used three of them to make 1) enoki and daikon miso soup, 2) Japanese-style salad of boiled enoki, wakame, corn, fake crab meat, and sesame seeds, and 3) enoki gratin.
二日前、エノキ工場の経営者からエノキを5つもらいました。昨日は、そのうち3つを使って1)エノキと大根の味噌汁、2)茹でたエノキ、若布、とうもろこし、かにかま、ゴマの和風サラダ、3)エノキのグラタンを作りました。

Comments on Facebook