First Mushroom Hunting in this Season/今シーズン初のきのこ狩り

Japanese Food
As requested by my son, my son and I went mushroom hunting for the first time in this season.
息子のリクエストに応じて、息子と二人で今シーズン初めてきのこ狩りに行きました。
 
My son was overjoyed at being able to see beni tengu take (Amanita muscaria) again in the place where he found them last year.
息子はベニテングタケが去年見つけた場所にまたあるのを見つけて大喜びでした。
It may be hard to see from the photo below, this particular mushroom often appear in a circle.
下の写真では分かりにくいかも知れませんが、このきのこはよく円上に発生します。
My son says he likes this photo the best.
息子はこの写真が一番気に入っているそうです。 
This mushroom is POISONOUS.
このきのこは毒きのこです。
 
He found one tamago take (Amanita hemibapha) near the poisonous mushroom.
この毒きのこの近くでタマゴタケも見つけました。
This mushroom is edible.
このきのこは食べれます。
 
My son then found some yamaboshi (Kousa Dogwood) berries. 
(Sorry, blurry)
(ピンボケです)
 
Later, we found some naratake (honey mushrooms).
その後、ナラタケを見つけました。 
And, some oyster mushrooms.
それから、ヒラタケも。 
 
All the mushrooms we got that day.
その日採れたきのこ全部。 
Closeup of yamaboshi berries.
ヤマボウシの実のクローズアップ: 
As requested by my son, I put all edible mushrooms in soup, except the hotei shimeji (Clitocybe clavipes (Pers. : Fr.) Kummer), in a small container. This mushroom will be poisonous when eaten with alcohol.
息子のリクエストに応じて、食用のきのこは全て汁に入れましたが、ホテイシメジだけは小さな容器に入れました。ホテイシメジはお酒と一緒に食べると中毒します。

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