Grilling Edamame/枝豆を焼く

Japanese Food
In Japan, edamame (young soybeans) are usually boiled before eating. The other day, I learned of a new way of cooking them: pan-frying. The webpage I found claimed that pan-frying would make edamame “super” tastier than boiling. I thought I must give it a try. Somehow, it had never occurred to me that edamame could be pan-fried. The pan-frying method was rather cumbersome, however, so I decided to grill edamame in the toaster oven.
日本では、枝豆は普通茹でてから食べます。先日、フライパンで焼くという新たな方法を知りました。私が見つけたサイトでは、フライパンで焼くと、茹でるより「超絶」(ちょうぜつ)おいしくなるそうです。試さなければ、と思いました。なぜか、枝豆がフライパンで焼けるとはそれまで思ったことがありませんでした。ただし、フライパンて焼く方法はちょっと面倒だったので、オーブントースターで焼くことにしました。
Bag of edamame:
枝豆一袋:

Chamame (lit. brown beans) are a specialty of Niigata. They are much tastier than common varieties.
茶豆は新潟の名産です。普通の品種よりずっと美味しいです。

Wash edamame in cold water. Drain, add some salt, and rub well. Let stand for a few minutes.
(I sprinkled 3% salt (2 tsp for about 250 g edamame).)
枝豆を水で洗い、水を切り、塩を振り、よくもみます。数分置いておきます。
(私は塩を3%(250 gの枝豆に小さじ2)振りました。)

Transfer to tray and grill in the toaster oven for 10 minutes.
トレイに移し、オーブントースターで10分焼きます。

Done.
完成。

I tasted some, and found the beans inside were not salty at all. I didn’t find them particularly tasty.
少し味見しましたが、中の豆は全然塩辛くなくて、特に美味しいと思いませんでした。

Several hours later, the edamame turned quite soggy due to the salt on the surface. The beans inside were now a little tastier.
数時間後、枝豆は表面の塩のせいでかなり水っぽくなりました。中の豆は少しは美味しくなっていました。

Do edamame taste better when grilled than boiled? I don’t think so. Boiled edamame taste as good.
枝豆は茹でるより焼いたほうが美味しいか?そうは思いません。茹でた枝豆も同様に美味しいです。

Chamame (lit. brown beans) are so called because the membrane is slightly brown.
茶豆は、薄膜が少し茶色なので、そう呼ばれています。  

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