Hash Browns/ハッシュポテト

Japanese Food
My son said he wanted to have McDonald’s-style French fries and hash browns. Well, easier said than done. These are my first attempts. Referring to two recipes for McDonald’s-style hash browns, I microwaved some peeled potatoes for a long time and mashed them, and microwave some others for a much shorter time, hashed them, and added to the mashed potatoes. I added some salt and pepper, as well as some katakuriko (potato starch).
息子がマクドナルド風のフライドポテトとハッシュポテトが食べたいと言いました。言うのは簡単ですが、作るのは大変です。初めての挑戦です。マクドナルド風のハッシュポテトを作るレシピを2つ参考にして、皮をむいたじゃがいもを電子レンジで長時間チンして、マッシュして(潰して)、皮をむいた別のじゃがいもを短時間電子レンジでチンして、粗く切って、マッシュしたじゃがいもに混ぜ、塩コショウと片栗粉を入れました。

First batch (12 pieces)
一回目(12個)

I deep-fried them for 3 minutes at 160C.
160Cで3分揚げました。

Second batch (16 pieces)
二回目(16個)

Deep-fried in the same way.
同様に揚げました。

As for McDonald’s-style French fries, I simply cut potatoes into thinner pieces than usual.
マック風のフライドポテトに関しては、単にいつもより細く切りました。

First batch:
一回目:

Second batch:
二回目:

I thought I should have cut them into much thinner pieces…
もっと細く切れば良かったと思いました。

Anyway, both hash browns and French fries were very good in their own way.
ともかく、ハッシュポテトもフライドポテトもそれなりにとても美味しかったです。

Comments on Facebook