Hash Browns, Again/再びハッシュポテト

Japanese Food
While having supper last night, my family discussed what to make with the remaining potatoes. I mentioned Kiki’s and Sissi’s suggestions, but my children said they wanted to have hash browns again.
昨日、夕食中に、家族で残りのじゃがいもで何を作るか話し合いました。Kikiさん、Sissiさんが薦める料理のことも話しましたが、子供たちはまたハッシュポテトが食べたいとのことです。
So, as part of supper tonight, I made hash browns again. This time, I changed the recipe in my own way. I mashed previously boiled potatoes, diced raw potatoes, mixed them together at a ratio of about 1:1, added some salt and pepper, as well as some potato starch.
と言うわけで、今日の夕飯にはまたハッシュポテトを作りました。今回は、レシピを自分流に変えました。前に茹でたじゃがいもをマッシュして、生のじゃがいもをさいの目に切り、およそ1:1の割合で混ぜ、塩コショウを少し入れ、片栗粉も少し入れました。 

First batch:
1回目:

12 pieces.
12個です。

Second and third batches:
2回目、3回目:

First batch:
1回目:

Second batch:
2回目:

Another 12 pieces.
また12個。

Third:
3回目:

11 pieces.
11個。
I deep-fried each batch at 160C for more than 5 minutes.
どの回も、160Cで5分以上揚げました。
While talking to my son tonight, I learned that he has never had McDonald’s “hash potato”. (In Japan, hash browns are called hash potato.)
今夜、息子と話している際、息子がマクドナルドの「ハッシュポテト」は食べたことがないことが分かりました(日本ではhash brownsはhash potatoと言います)。
I hope I can make other potato dish next time.
今度は別のじゃがいも料理を作りたいと思います。 

Comments on Facebook