Home-Made Kyoho Jelly/自家製の巨峰ゼリー

Japanese Food
Just wanted to share photos of the home-made kyoho jelly that my wife made for our daughter for her birthday. Kyoho is a variety of grape very popular in Japan, an it’s often called the King of Grapes.
妻が娘の誕生日に作った自家製の巨峰ゼリーの写真をちょっとお見せします。巨峰とは日本ではとても人気のあるブドウの品種で、ブドウの王様とよく言われます。
 
The Kyoho grapes used were seedless ones, given to us by my father.
The jelly was, without doubt, the most delicious jelly I have ever had. My wife told me about the secret ingredient. She said it was a “collaboration”. “What?! Collaboration?,” I asked. She explained that the jelly contained the ume syrup that I had made.
(Disregard the container, which has nothing to do with the home-made jelly. She used the container to make the jelly look more delicious.)
使った巨峰は、父からもらった種無しの巨峰です。
ジェリーは、今まで食べた中で一番美味しかったです。妻は隠し味について話してくれました。「コラボ」だそうです。「何?コラボって?」って尋ねると、ゼリーには私が作った梅シロップが入っているとのことです。
(容器は、自家製のゼリーとは何の関係もないので、無視してください。ゼリーがより美味しく見えるようにこの容器を使ったそうです。)
 

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