Kanzo (Daylily) Stir-Fry and Ohitashi/カンゾウの炒め物とおひたし

Japanese Food
Today, I asked my son to get some young leaves of kanzo (daylily). He went to the riverside to get this much. 
今日は、息子にカンゾウの若葉を少し採ってくるよう頼みました。川岸に行って、これだけ採ってきました。
 

I stir-fried two-thirds of them with ham, wiener sausages, eggs, and sesame oil. I seasoned them with salt, instant dashi, and soy sauce.
2/3はハム、ウインナーソーセージ、卵、胡麻油で炒め、塩、出汁の素、醤油で味付けしました。

I boiled the remaining ones for less than 2 minutes. We had them as ohitashi.
残りは2分未満茹でて、おひたしとして食べました。

It’s good to know that something this delicious can be had for free!
こんなに美味しいものがタダで手に入るっていいことです!

Comments on Facebook