Katsudon/カツ丼

Japanese Food

For lunch today, I made katsudon.
The recipe is basically the same as that for oyakodon, but I used a dashi, soy sauce, and mirin ratio of 3:1:1 this time. Thus,
60 ml dashi
20 ml soy sacue
20 ml mirin
Total amount of liquid = 100 ml
And, I used some green peas for garnish.

今日の昼食にはカツ丼を作りました。
レシピーは基本的に親子丼と同じですが、今回は出汁、しょう油、みりんの割合を3:1:1にしました。従って、
出汁 60 ml
しょう油 20 ml
みりん 20 ml
液体の合計 = 100 ml
また、飾りにはグリーンピースを使いました。

I used a dish instead of a donburi (I’m on a diet!)
丼の代わりにお皿を使いました(ダイエットしてるので!)。

Sorry for the ugly photo. I failed to transfer the contents of the oyakonabe to the dish properly.
見苦しい写真ですみません。親子鍋の中身をお皿にちゃんと移せませんでした。

Needless to say, you don’t necessarily have to use an oyakonabe to make decent oyakodon or katsudon.
言うまでもなく、親子鍋を使わなくても、立派な親子丼やカツ丼を作れます。

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