Kewpie Mayonnaise/キューピーマヨネーズ

Japanese Food
Here is a photo of Kewpie Mayonnaise (left) and Kewpie Half (right).
キューピーマヨネーズ(左)とキューピーハーフ(右)です。
Back side:
裏側:
The left and right ingredients labels say:
Edible vegetable fat and oil (including soybeans), yolks, brewed vinegar (including apples), salt, seasonings (amino acids), spices, spice extracts
Edible vegetable fat and oil (including soybeans), eggs, brewed vinegar (including apples), salt, sugars (sugar (sucrose?), starch syrup), polysaccharide thickener, seasonings (amino acids), spices, hydrolyzed protein, spice extracts
左と右の成分表示には、こう書かれています:
食用植物油脂(大豆を含む)、卵黄、醸造酢(りんごを含む)、食塩、調味料(アミノ酸)、香辛料、香辛料抽出物
食用植物油脂(大豆を含む)、卵、醸造酢(りんごを含む)、食塩、砂糖類(砂糖、水あめ)、増粘多糖類、調味料(アミノ酸)、香辛料、たん白加水分解物、香辛料抽出物
One big difference is that Kewpie Mayonnaise contains yolks only while Kewpie Half contains whole eggs.
大きな違いは、キューピーマヨネーズには卵黄だけ、キューピーハーフには全卵(ぜんらん)が入っていることです。
Kewpie Mayonnaise has 100 kcal per 15 g, while Kewpie Half, as the name implies, has 50 kcal per 15 g.
キューピーマヨネーズは15 g当たり100 kcalで、キューピーハーフは名前の通り、15 g当たり50 kcalです。
I happen to be a fan of Kewpie Mayonnaise.  (Kewpie Half is not half as good!)  Kewpie, which released mayonnaise in 1925 for the first time in Japan, holds a dominant market share in Japan (about 60% according to some sources), followed by KENKO (yolk-only mayo) and Ajinomoto (whole egg mayo).
私はキューピーマヨネーズのファンです(キューピーハーフは全然美味しくないです!)。1925年に日本で初めてマヨネーズを発売したキューピーは日本では圧倒的なシェアを持ち(幾つかのサイトによれば6割程度)、ケンコー(卵黄のみ)、味の素(全卵)と続きます。
NOTE:  I have no affiliation with Kewpie Corporation.
注: 私はキューピー株式会社とは関連ありません。

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