Ko Aji no Nanban Zuke, Chicken Thigh Karaage, and Kabocha Soup/小あじの南蛮漬け、鶏のももの唐揚げ、カボチャスープ

Japanese Food

I finally found ko aji sold at the supermarket today, and I just had to buy one pack.
今日、やっとスーパーで小あじが売っていたので、1パック買いました。

At this size, some people opt not to degut each one, but I meticulously removed the gills and innards from each one, which was rather time-consuming.
この大きさでは、わたを取るのを省略する人もいますが、私はちゃんとエラと内臓を取りました。かなり時間がかかりました。

I also made chicken karaage, using two thighs.
また、もも肉を2枚使って、鶏の唐揚げも作りました。

Some say smaller aji taste better, and I couldn’t agree more!
The most delicious ko aji no nanbanzuke I’ve ever had!
アジ(あじ、鯵)は小さいほうが美味いと言う人がいますが、まったく同感です!
今までで一番美味しい小あじの南蛮漬けです!

I also made kabocha soup (potage?), using half a large kabocha.
それから、大きなかぼちゃを半分使って、かぼちゃスープ(ポタージュ?)も作りました。

(This photo was taken after my family had the soup.)
(この写真は家族でスープを飲んだ後に撮ったものです。)

It took me one and a half hours to make these three dishes. Let me add that I am a type who cleans while cooking.
3つの料理を作るのに1時間半かかりました。ちなみに、私は料理しながらきれいにするタイプです。

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