Konnyaku Balls/玉こんにゃく

Japanese Food

Today, I bought two packs of konnyaku balls (tama konnyaku in Japanese).
今日は、玉こんにゃくを2パック買いました。

To cook these balls, first rinse them well in water to get rid of smell.
料理するには、まず水でよく洗って臭いをとります。
Drain them and put them in a pot.
水を切って、鍋に入れます。

Then, dry-heat them really well (for minutes). This step is crucial, and will generate a lot of noise. Be prepared, and alert those around you, if required.
次に、よーく(数分)乾煎りします。ここが大事で、またすごい音がします。覚悟して下さい。また必要なら、回りの人に言っておいて下さい。
Add soy sauce and dried squid (surume in Japanese).
醤油とするめを加えます。
I usually add some instant dashi instead of dried squid.
私は普通、するめの代わりに出汁の素を入れます。
Done.
完成。

Very easy to make, yet very tasty.
作るのはすごく簡単、でもすごく美味しいですよ。

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