Konnyaku Somen/こんにゃくそうめん

Japanese Food
I’m sure that this particular product and other similar products are nothing new. It’s only that this is the very first time that I have purchased this type of product. The product name of this particular product: Konnyaku Somen.
この製品や他の類似の製品は別に珍しい物ではないですが、この種類の製品を買うのは初めてです。この製品の商品名は、「こんにゃくそうめん」。

I thought it would be a good substitute for harusame (cellophane noodles). It contains soybean powder, among others.
春雨のいい代用になると思いました。大豆粉末などが入っています。

And, it has only 12 kcal per 100 g!
それに100 g当たりのカロリーがわずか12 kcalです!

I rinsed it three time thoroughly because it smelled of konnyaku.
こんにゃくの臭いがするので、3回よく洗いました。

I made Chinese-style salad by using it.
それを使って中華風サラダを作りました。

As usual, the dressing is a 3:3:1 mixture of soy sauce, vinegar, and sugar. I left out sesame oil this time.
ドレッシングはいつも通り、醤油、お酢、砂糖を3:3:1で混ぜたものです。今回は、ごま油は省略しました。

The main dish was these cabbage hamburgers.
メインディッシュはこのキャベツハンバーグ。

I placed some pizza cheese on top of them.
ピザ用のチーズを上に載せました。

Comments on Facebook