Koya Dofu/高野豆腐

Japanese Food
I used the koya dofu (freeze-dried tofu) that I had purchased at a 100-yen shop to make miso soup.  I was a little surprised that koya dofu contained more fat than I had imagined.
Koya dofu per 90 g
Energy:  489 kcal
Protein:  46.5 g
Fat:  33.4 g
100円ショップで買った高野豆腐を味噌汁を作るのに使いました。高野豆腐は思ったより脂質が多いので少し驚きました。
こうや豆腐90 gあたり
エネルギー: 489 kcal
タンパク質: 46.5 g
脂質: 33.4 g
For comparison, kuruma fu (a type of wheat gluten) contains per 100 g:
Energy:  386 kcal
Protein:  26.7 g
Fat:  2.1 g
比較のため、車麩には100 g当たり
エネルギー: 386 kcal
タンパク質: 26.7 g
脂質: 2.1 g 
Miso soup with 2 blocks of koya dofu, chopped naganegi, and wakame.
高野豆腐2つ、長ねぎ、ワカメの味噌汁
I’m not a big fan of koya dofu because its spongy texture.  My father, who comes from Nagano (Shinshu), is a huge fan of it.
高野豆腐はスポンジのような食感で私はあまり好きではないです。長野(信州)出身の父は高野豆腐が大好きです。

Comments on Facebook