Mackerel Simmered in Miso/サバの味噌煮

Japanese Food



I made “saba no miso ni” (mackerel simmered in miso) for supper tonight.
For 4 servings:
120 ml water
120 ml sake
30 ml mirin
60 ml miso
1 knob ginger
Cut each of two fillets into two.
Put water, sake, and mirin into a pan, add 4 pieces of mackerel. Add ginger. Place a drop lid. (I used a paper towel.) Simmere for about 5 min.
Add miso and simmer for additional 3 min.
今日の夕飯にはサバの味噌煮を作りました。
4人分
水120 ml
酒120 ml
みりん30 ml
味噌60 ml
しょうが1カケ
サバ2切れそれぞれを2つに切る。
フライパンに水、酒、みりんを入れ、サバを4切れ入れる。しょうがを入れる。落し蓋をする(私はキッチンペーパーを使いました)。5分程度煮る。
味噌を加え、さらに3分煮る。

The special purchase today was a pack of Japanese cherry, which cost 580 yen.
今日の特別な買い物はさくらんぼ。580円しました。


They were good, I don’t think I will ever buy another this season.
美味しかったですが、今年はもう買わないと思います。

To be continued.
続きます。

Comments on Facebook