Making Konnyaku from Konnyaku Corms/こんにゃく芋からこんにゃくを作る

Japanese Food
Last year, I made my very first attempt to make konnyaku from a corm as I described here. I recently made my second attempt. Because of several silly mistakes, I failed to make konnyaku properly.
Mistake 1:
I kept the corms in the plastic bag. One day, I found them getting moldy.
ここで述べたように、去年、こんにゃく芋からこんにゃくを初めて作ってみました。最近、二度目の挑戦をしました。ばかげた間違いのせいで、ちゃんと作ることができませんでした。
間違い1:
ビニール袋に入れていたら、ある日、かびているのに気付きました。
Mistake 2: I didn’t want to do the whole process of konnyaku making that day, so I decided to microwave them that night. Even after 15-minute microwaving, I failed to cook them properly.
間違い2:その日は、こんにゃく作りのすべての工程をしたくなかったので、その夜、電子レンジで加熱することにしました。15分加熱しても、ちゃんと火を通すことができませんでした。 
I should have simmered them in a pot for 20 minutes or so.
鍋で20分程度茹でればよかったです。
The next day, I had to simmer the pieces for 5 minutes or so until done.
次の日、火が通るまで5分煮ました。
I let them cool,
冷まして、
peeled, and
皮をむいて、
processed one fourth of them in the blender at a time.
1/4(よんぶんのいち)づつミキサーにかけました。
Mistake 3: I used baking soda (sodium hydrogen carbonate) instead of sodium carbonate.
間違い3: 炭酸ナトリウムの代わりに重曹(炭酸水素ナトリウム)を使いました。

You can get 1 g of sodium carbonate by heating 1.6 g of baking soda, but I think I failed to decompose the baking soda properly to make a sufficient amount of sodium carbonate.
重曹1.6 gを加熱すると、炭酸ナトリウムが1 gできますが、私は、ちゃんと重曹を分解して、十分な量の炭酸ナトリウムを作れなかったのだと思います。
The konnyaku chucks would not harden…
こんにゃくの固まりは固まりませんでした…。 
I later added 3% sodium carbonate, and managed to make mediocre konnyaku.
後で、炭酸ナトリウムを3%足し、どうにか変なこんにゃくを作ることができました。
I put some in a pot to make “oden”. The oval item in the upper right of the photo is an boiled egg.
鍋に入れて、「おでん」を作りました。写真の右上の丸いのは茹で卵です。
My wife also used some of the konnyaku to make tonjiru (pork soup).
妻は、豚汁を作るのにも、このこんにゃくを使いました。

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