Mentaiko Spaghetti/明太子スパゲティー

Japanese Food
Months ago, okasan requested that I post a recipe for mentaiko spaghetti, but I really didn’t know what to do because my recipe for it had been so simplified that it was not worth mentioning (boiled spaghetti with mentaiko only).
Today, I watched the Episode 2 of Hana no Zubora Gohan, in which the main character made “mentaiko tofu don”.  I got inspiration from this donburi dish, so I made this for lunch today.
数ヶ月前に、okasanさんから明太子スパゲティーのレシピーのリクエストがあったのですが、どうすればいいか分かりませんでした。私の明太子スパゲティーレシピーはとてもシンプルになってしまい(茹でたスパゲティーに明太子だけ)、特に紹介する価値はないので。
今日、見た花のズボラご飯2話では、主人公が「明太子豆腐丼」を作っていました。その丼からヒントを得て、今日の昼ご飯にはこんなものを作りました。

Boiled spaghetti (mixed with margarine to prevent it them from sticking together)
Cubes of tofu
Mentaiko
Mizuna
Katsuobushi
茹でたスパゲティ(くっつき合うのを防ぐため、マーガリンを混ぜた)
さいの目に切った豆腐
明太子
水菜
鰹節
I refrained from pouring soy sauce or mentsuyu because the mentaiko was salty enough.
明太子が塩辛いので、しょう油や麺つゆをかけるのは止めました。
I think I’d prefer my simple version (spaghetti plus mentaiko) and have other ingredients as side dishes.
私としては、スパゲティはシンプル(スパゲティに明太子)にして、他の具材は副菜として食べるほうが好きです。

Comments on Facebook