Miracle Again!/再び奇跡が!

Japanese Food

Last year, a miracle happened to my daughter, as I briefly described here:
Miracle!/奇跡!
This year, my son found clusters of oyster mushrooms on the same spot! I can’t tell you exactly where this tree is located; let me just say it is within a 10-minute walk from my house.
去年は、奇跡が娘に起きました。ここにちょっと書いたように:Miracle!/奇跡!
今年は、息子が同じ場所でヒラタケの群生を見つけました!この木がどこにあるかはっきりは言えませんが、家から歩いて10分以内のところです。



My son and I made clear soup with some of the oyster mushrooms.
息子と一緒にヒラタケの一部を使ってお吸い物を作りました。

1,200 ml water
2 tsp instant dashi
1 tsp salt
1 tbsp soy sauce
2 eggs
Fresh oyster mushroom
水 1,200 ml
出汁の素 小さじ2
塩 小さじ1
醤油 大さじ1
卵 2個
生のヒラタケ

We also made “foil-yaki”.
ホイル焼きも作りました。

Place a sheet of aluminum foil on the tray, place oyster mushroom, sprinkle some sake, close the aluminum foil, put in the toaster oven, and heat for 8-10 min. Sprinkle some citrus fruit juice (yuzu juice for us) and soy sauce.
トレイにアルミホイルを載せ、ヒラタケを載せ、お酒を少し振りかけ、ホイルを閉じて、オーブントースターに入れ、8~10分加熱します。柑橘系の果汁(私たちの場合は柚子果汁)と醤油をかけます。

We still have a lot of oyster mushrooms left, and we are going to make more dishes with them!
ヒラタケはまだ一杯残っているので、まだ沢山料理を作るつもりです!

Comments on Facebook