More Enoki, and Bigger!/さらにエノキ、それに、もっと大きいのを!

Japanese Food

I got more enoki mushrooms yesterday. As you can see from the photo below, the mushrooms were bigger than the ones I had gotten previously. I know that many of you are already sick and tired of looking at them, but the problem is that I can never get tired of having them.
昨日、エノキをまたもらいました。写真から分かるように、以前もらったのより大きいです。もうエノキを見るのに飽きた人も多いでしょうが、私自身はエノキを食べるのは飽きません!

I wrapped some of them in aluminum foil, sprinkled some sake, closed the foil, and cooked them in the toaster oven for 8 minutes.
エノキを少しアルミホイルに包み、日本酒を少しかけ、ホイルを閉じて、オーブントースターで8分加熱しました。

Then I sprinkled some soy sauce and some lemon juice (poor subsitute for sudachi juice).
そして、醤油とレモン汁(スダチの汁の代わり)にかけました。
I also stir-fried some enoki together with sausage and ging-geng-cai.
また、エノキをソーセージと青梗菜と一緒に炒めました。

I also made miso soup with tofu and enoki.
豆腐とエノキの味噌汁も作りました。

Today, I received this “oseibo” (year-end gift) from the construction company that built my house three years ago.
今日は、3年前に我が家を建てた建設会社から、このお歳暮をもらいました。

These pears are called “le Lectier.”
この洋梨は「ルレクチェ」(またはルレクチエ)と呼ばれています。

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