Mori no Kuma-San (Mr. Bear in the Woods) (Continued)/森のくまさん(続き)

Japanese Food
My family had Morino Kuma-San rice for supper last night.
家族で昨日の夕飯に森のくまさんを食べました。
Mori no Kuma-san rice, after milled:
精米後の森のくまさん:

Compare it with the Koshihikari rice produced in 2008.

2008年度産のコシヒカリと比べて下さい。

And, compare it with Koshiibuki rice.
Top: Mori no Kuma-san:
Bottom:  Koshiibuki rice produced in 2012
また、コシイブキとも比べて下さい。
上: 森のくまさん:
下: 2012年度産コシイブキ:

Quite frankly, I really can’t tell the difference in shape.
正直言って、形の違いを見分けるのは私にはできません。

I washed five go (5 x 180 ml) of rice.
五合研ぎました。

Just cooked rice:
炊き立てのご飯:

As you can imagine, it was good.
ご想像のように、美味しかったです。

Later, I made one small onigiri with some salt on the surface.
後で、表面に塩をつけて小さなおにぎりを一つ作りました。

This was good, too.
これも美味しかったです。

This morning, I tasted some of it without reheating.
今朝、少し、温めないで試食しました。

This was good, too.
これも美味しかったです。

It is often said that you can tell the flavor of rice when it has cooled.  (This is true of almost any food, I guess).
ご飯の味は冷めた時に分かるとよく言われます(どんな食べ物でも同じだと思いますが)。

Conclusions:  Mori no Kuma-san tastes very good.
結論: 森のくまさんは、とても美味しいです。

I bought the rice from Tanaka Beikoku Ten, located  in Nagasaki Prefecture, Kyushu.  I previously bought Koshihikari rice produced in Miyazaki and others from this rice store.

このお米は、九州の長崎県にある田中米穀店で購入しました。以前、このお米屋さんから宮崎産のコシヒカリを買ったことがあります。

NOTE:  I have no affiliation with this rice store.
注: 私はこのお米屋さんとは何の関係もありません。

Comments on Facebook