My Nukadoko on Oct. 17/私のぬか床、10月17日

Japanese Food

My nukadoko today, October 17:
今日、10月17日の私のぬか床:

I added 1 tsp salt one day last week and another 1 tsp last Saturday, but film yeast kept forming on the surface, so last night, I placed a sheet of plastic wrap on top of the nukadoko to keep out the air, and I sealed the container tightly with the lid.
先週のある日、塩を小さじ1杯足し、また土曜日にも同じく1杯足したのですが、それでも産膜酵母が表面にできるので、昨晩、ぬか床の上にラップを敷いて空気が入らないようにし、また容器を蓋でしっかり閉めました。

No film yeast visible where the wrap is in contact with the nukadoko.
ラップがぬか床に密接している部分には、産膜酵母は見当りません。

Daikon nukazuke is tasty enough, but I found that the cucumber was not pickled enough.
大根のぬか漬けは美味しかったですが、きゅうりは十分に漬かっていませんでした。

Nukazuke is still a process of trial and error for me.
まだ私にとってはぬか漬けは試行錯誤の連続です。

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