My Own Style of Tsukemen (Dipping Noodles)/私流のつけ麺

Japanese Food

I’m not going to talk about the tsukemen invented by Kazuo Yamagishi of Taishoken; I just want to talk about my style of tsukemen, which is much simpler.
大勝軒の山岸一雄さんが発明したつけ麺について話そうというわけではなく、自分自身のつけ麺を話したいと思います。私のはとてもシンプルです。

Luckily, I got these four packs of ramen noodles for half the regular prices from the supermarket I frequent the other day.
先日、運良く、よく行くスーパーでラーメンの麺を4パック、通常価格の半分で買えました。

Ramen noodles, boiled, drained, and rinsed and cooled:
茹でて、水を切って、洗って冷たくしたラーメンの麺:

I made the dipping sauce by combining dashi, soy sauce, and mirin at a ratio of 5:1:1, boiling for some time, and chilling in the fridge. Each diner added some vinegar, sesame seed oil, and chopped naga negi (Japanese scallion) to their dipping sauce.
つけ汁は、出汁、醤油、みりんを5:1:1で混ぜ、しばらく沸騰させて、冷蔵庫で冷やして作りました。食べる人がそれぞれ、お酢、ごま油、みじん切りした長ネギを自分のつけ汁に足しました。

What a treat for a hot day!
暑い日には何よりのご馳走です!

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