Natsumikan Peels Simmered with Sugar, Part 2/夏みかんの皮の砂糖煮、パート2

Japanese Food
I dried the peels overnight.  This morning, I tasted a rather shriveled one, and I found it slightly tough.  So, I gave up drying them any longer.  I first put 1 tbsp sugar in an I-Wrap bag, added half the peels, closed the bag, and shook well.  The peels looked like this.  Still wet.
皮は一晩干しました。ちょっと縮んだのを味見すると、少し固くなっていたので、これ以上干すのは諦めました。アイラップに砂糖を大さじ1入れて、皮を半分入れ、袋を閉じて、よく振りました。皮はこんな感じになりました。まだ乾いてません。
Interestingly, the total weight of the peels was 400 g, the same weight they had before being dried.
面白いことに、皮の総重量は400 gで、干す前と同じになりました。
I thought I would skip tempering chocolate until I found an easy way to do so using a microwave on the Internet.
チョコのテンパリングは省略しようと思っていたのですが、電子レンジを使って簡単にする方法をネットで見つけました。
Break 60 g chocolate into small pieces, heat in a 500-W microwave for 1 minute and 30 seconds, i.e., 90 seconds (for 90 x 0.8 = 72 seconds for a 600-W one and for 90 x 0.7 = 63 seconds for a 700-W one).  Half the chocolate should still be solid.  Mix with a rubber spatula.  The temperature should be 28-30C for milk chocolate and 30-31C for black chocolate.
チョコ60 gを小さく割って、500 Wの電子レンジで1分30秒、つまり90秒(600 Wなら、90 x 0.7 = 72秒、700 Wなら、90 x 0.6 = 63秒)加熱する。全体のチョコのうち半分はまだ固形のまま。ゴムベラで混ぜる。温度はミルクチョコの場合28~30C、ブラックチョコの場合30~31C。
Before:
加熱前:
After:
加熱後:
I coated some of the peels with the chocolate.
皮を幾つかチョコでコーティングしました。
They didn’t look delicious, so I gave up the idea of giving them to relatives and acquaintances.
美味しそうに見えないので、親戚や知り合いに贈ることは諦めました。
Close-up of one stick:
一つをクローズアップ:
After one bite:
一口食べた後:
Despite the ugly shape, it was really delicious!
形は醜いですが、本当に美味しいです!
By the way, on February 11 (national holiday in Japan), my daughter and I made cookies for Valentine’s Day.  This is the first batch.  We made four batches in total, using the toaster oven as usual.  They look rather childish for my 13-year-old daughter, but she said that everyone liked them last year and she wanted to make the same cookies again this year.
ところで、2月11日(日本では休日)、娘とバレンタインのクッキーを作りました。これは最初の分です。いつも通りオーブントースターを使って、全部で4回作りました。13歳の娘にしてはちょっと子供っぽく見えますが、去年みんな喜んだので、今年も同じクッキーを作りたかったそうです。 

Comments on Facebook