Nogu Ichi (Farm Tool Market) at Ichinomiya Shrine in 2013, Part III/2013年の一宮神社の農具市、パート3

Japanese Food
Bamboo baskets:
竹かご:

Kanjiki (Japanese snowshoes):
かんじき:

Fruit and vegetable stall:
果物と野菜の店:

Hoshi gaki (dried persimmons):
干し柿:

Shichiji togarashi stall:
七味唐辛子の店:

There are at least three shichimi togarashi stalls.
七味唐辛子の店は少なくとも3つありました。

Ebi (shrimp) yaki, hotate (scallop) yaki???
海老焼き、帆立焼き???

Osaka yaki, actually!!  A type of okonomiyaki, not found in Osaka.
大坂焼きでした!大坂にはない、お好み焼きの一種です。

Bekko ame:
鼈甲飴(べっこうあめ):

Bekko means tortoiseshell, but bekko ame is a type of hard candy.  Sugar is heated up to 140-160oC to make it.
鼈甲(べっこう)とはtortoiseshellのことですが、べっこうあめとは堅い飴の一種です。砂糖を140~160oCまで加熱して作ります。
Soba and udon stall:
そばとうどんの店:

Nikomi (simmered food), sake, and beer stall:
煮込み、酒、ビールの店:

These two stalls are new to me.  First, chicken cartilage korikori yaki:
次の二軒は私は初めて見ます。まずは鶏なんこつコリコリ焼き:

Go-sai age sen (lit. five-color deep-fried rice crackers):
五彩あげせん:

My purchases:
私が買った物:

1 bag of nameko, 200 yen
3 bags of enoki, 100 yen in total
1 bag of dried persimmons, 500 yen
なめこ一袋、200円
えのき3袋、全部で100円
干し柿一袋、500円

As always, it’s really fun visiting the market.
いつものように、農具市に行くのはホントに楽しいです。

Comments on Facebook