Obukko/おぶっこ

Japanese Food
At my parents’ house, it is my job to make three meals a day. Sometimes, my father is kind enough to reduce my work by getting premade meals such as nigiri zushi (< sushi).
実家では、一日三食を作るのは私の仕事です。時々、父は出来合いの料理(握り寿司など)を買ってきてくれて、仕事を楽にしてくれます。

Yesterday, my father suggested that he make another local dish of Shinshu (Nagano), obukko. Obukko is a kind of nikomi udon (udon stew). I search for any information about this local dish, and I found it is usually made with flat, wide noodles.
昨日は、信州(長野)の郷土料理「おぶっこ」を作ろうかと言ってくれました。おぶっことは、煮込みうどんの一種です。この郷土料理についての情報を探しましたが、通常、幅広いうどんで作るそうです。

Well, I was surprised at the amount of obukko he was making, which was enough to serve three of us four times, i.e., 12 servings!
父が作っているおぶっこの量に驚きました。3人が4回食べれる量、つまり12人分です!

We will have to consume the rest tomorrow…
明日、残りを食べきらないと…。

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