Okara Pancakes (Hotcakes)/おからホットケーキ

Japanese Food

Today, I made some okara pancakes (hotcakes). In Japan, the term hotcake not pancake is usually used.
今日は、おからホットケーキを作りました。日本では、普通、パンケーキではなく、ホットケーキという言葉を使います。

Ingredients:
300 g pancake mix
300 g home-made, very milky okara (soy pulp)
1 egg (2 should be better)
2 tsp baking powder (maybe not required)
Soy milk to adjust the texture of the dough

材料:
ホットケーキの素 300 g
自家製の、豆乳がいっぱい入ったおから 300 g
卵 1個(2個のほうがいいでしょう)
ベーキングパウダー 小さじ2(不要かも)
生地の柔らかさを調整するための豆乳

I used this pancake mix.
このホットケーキの素を使いました。


I used two non-stick frying pans to shorten the total cooking time.
全体の調理時間を短縮するため、テフロン加工のフライパンを2つ使いました。


The texture was almost the same as that of normal, okara-less pancakes.
食感は通常の、おからの入ってないホットケーキと殆ど同じでした。


Because I didn’t add additional sugar, the resultant pancakes were less sweet than normal ones. My kind of pancake!
砂糖を足さなかったので、出来上がったホットケーキは通常のものより甘さ控えめでした。私好みのホットケーキです!

Comments on Facebook