Other Dishes I Applied for the Recipe Contest With/レシピーコンテストに応募した他の6つの料理

Japanese Food

Here are the other six dishes I applied for the recipe contest with:
1. Nabe (one-pot dish) with dried mushrooms
2. Curry udon with enoki
3. Enoki soup
4. Pork and mushrooms stir-fried with doubanjiang
5. Tsuke men (lit. dipping noodles) & mushroom soup
6. Pork kimchi with mushrooms

レシピーコンテストに応募した他の6つの料理です:
1. 干しきのこ鍋
2. えのきカレーうどん
3. えのき汁
4. 豚肉の豆板醤炒め、きのこ入り
5. つけ麺&きのこ汁
6. きのこ入り豚キムチ

1. Nabe (one-pot dish) with dried mushrooms
1. 干しきのこ鍋

For this dish, I dried enoki and shiitake in the sun for one day.
この料理では、エノキとシイタケを一日、天日干ししました。

I didn’t throw the stems away.
軸の部分も捨てません。

2. Curry udon with enoki
2. えのきカレーうどん
Simple udon with sliced onion and enoki (no meat)
薄切りの玉ねぎとえのき(肉なし)で作った簡単なうどんです。

3. Enoki soup
3. えのき汁
For this dish, I processed enoki in a blender until puree.
この料理では、えのきをピューレ状になるまでミキサーにかけました。

4. Pork and mushrooms stir-fried with doubanjiang
I intended to make pork kimchi, but I failed, partly because what I thought was gochujang was actually doubanjiang.
4. 豚肉の豆板醤炒め、きのこ入り
豚キムチを作るつもりでしたが、コチュジャンだと思っていたのが実際は豆板醤だったこともあり、失敗しました。

5. Tsuke men (lit. dipping noodles) & mushroom soup

For this dish, I used the trick of turning hiyamugi noodles into ramen noodles by boiling with water and baking soda.
5. つけ麺&きのこ汁
この料理では、冷麦をお湯と重曹で茹でてラーメンの麺にするという裏技を使いました。

6. Pork kimchi with mushrooms
Simple dish made by stir-frying pork, kimchi, and mushrooms
6. きのこ入り豚キムチ
豚肉、キムチ、きのこを炒めて作った簡単な料理

Note that one of the requirements for this recipe contest is that the dish is a simple one that can be made by anyone. Another requirement is the use of mushrooms. Using different types of mushroom is a big plus in this contest.
このレシピーコンテストの要件の一つは、誰でも作れる簡単な料理であること。また、きのこを使うことも要件です。このコンテストでは、色々な種類のきのこを使うと評価が高くなります。

Comments on Facebook