Pork Fried with Ginger/豚のしょうが焼き

Japanese Food

I made “buta no shoga yaki” (pork fried with ginger) for supper last night.
The recipe is very simple:
For 400 g pork, combine
2 tbsp soy sauce
2 tbsp mirin
2 tbsp sake
Grate 1 knob ginger and add the juice. Set aside.
Pan-fry pork, when it is almost done, add the ginger sauce. Keep frying for some time.
昨日の夕飯には豚のしょうが焼きを作りました。
レシピはとても簡単です。
400gの豚肉に対して、
醤油、みりん、お酒を大さじ2づつ混ぜて、
しょうがを1カケすって、汁を加えます。置いときます。
豚肉をフライパンで焼いて、焼き終わった頃にしょうがのソースを足します。しばらく焼き続けます。

Some recipes call for marinating pork in the ginger sauce before pan-frying. They are WRONG!
フライパンで焼く前に豚肉をしょうがのソースに漬けるよう書いてあるレシピもありますが、それは間違いです!
I also made onion and shiitake mushroom stir-fry as a garnish. I seasoned it with salt and pepper.
付け合せとして玉ねぎとシイタケの炒め物を作りました。これは塩コショウで味付けしました。

And, this morning, I made a big omelet, using four large eggs.
そして、今朝は、L卵4個を使って大きなオムレツを作りました。

Well, I need to improve my skills.
技をもっと磨かないと。

I also had home-made furikake:
自家製のふりかけも食べました。

I’d like to talk about the furikake some day.
このふりかけに関してはいつか話したいと思います。

Comments on Facebook