Pork Soup/豚汁(とんじる、ぶたじる)

Japanese Food

I made tonjiru (pork soup) for supper tonight. The ingredients were thinly sliced pork, daikon, carrots, yatsugashira, gobo (burdock root), honey mushrooms (frozen in the freezer), negi (Japanese scallion), miso, and some instant dashi.
今日の夕飯には豚汁を作りました。材料は、豚の薄切り、大根、ニンジン、八頭(やつがしら)、ごぼう、ナラタケ(冷蔵庫で冷凍していたもの)、ネギ、味噌、出汁の素です。
You may not be familiar with yatsugashira. Here is a photo. Yatsugashira is usually translated into yam.
八頭には馴染みの無い人もいるでしょう。写真を載せます。普通、八頭はyamと訳されます。

And, here is a photo of my tonjiru.
そしてこれが私の豚汁です。

Comments on Facebook