Restaurant Yukiguni/レストラン雪国

Japanese Food

For my son’s birthday, my family went to Restaurant Yukiguni (Japanese only), directly run by YUKIGUNI MAITAKE Co., Ltd. (company that produces maitake mushrooms and moyashi (bean sprouts), among others).
I had long wanted to visit this place because their portion sizes are big according to reviews in Tabelog (Japanese only). Besides, I was interested in their “Yukiguni moyashi tempura”, which I happened to learn from a TV program.
息子の誕生日に、家族でレストラン雪国に行きました。「雪国まいたけ」(舞茸やもやしなどを作っている会社)直営の店です。
前からここに行きたいと思っていました。食べログのレビューでは、一人前の量が多いそうです。それに、テレビ番組で知った「雪国もやしの天ぷら」に興味がありました。

My daughter ordered cream spaghetti.
娘はクリームスパゲティを注文しました。

My son ordered maitake don (donburi with maitake tempura).
息子は舞茸丼を注文しました。

My wife and I each ordered their most popular meal: Kinoko jiru teishoku (set meal with mushroom soup, chicken karaage, maitake fry, salad, and pickle).
妻と私はそれぞれ人気一番のメニュー「きのこ汁定食」(きのこ汁、鶏のから揚げ、舞茸フライ、サラダ、漬物)を注文しました。

The amount of mushroom soup is incredible!
きのこ汁は信じられない量です!

This is Yukiguni moyashi tempura.
これが「雪国もやしの天ぷら」です。

Each moyashi is coated and deep-fried individually.
もやし一本、一本に衣をつけ揚げています。

As you can see, the dish actually served contains more moyashi tempura than in the photo on the menu! Just incredible!
ご覧の通り、実際に出されたお皿には、メニューの写真より多くのもやし天ぷらが入っています。信じられません!

The four of us shared two cakes.
四人で2つのケーキを分けました。

Rare cheesecake:
レアチーズケーキ:

Apple and sweet potato pie:
りんごとサツマイモのパイ:

At first glance, I thought the cheesecake was crust-less, but I was wrong.
一見したところ、チーズケーキはクラストがないと思いましたが、違いました。

The four of us were unable to finish off the one serving of moyashi tempura, so I asked the server if I could bring the rest home. She kindly gave me a plastic container, a rubber band, and a plastic bag.
四人でも一人前のもやし天ぷらを食べ切れなかったので、店員さんに残りを持って帰ってもいいか訊きました。親切にプラスチック容器と輪ゴムとプラスチック袋をくれました。

Very satisfying meal! We were all full!
とても満足の行く食事でした!みんなお腹いっぱいになりました。

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