Salmon Don/サーモン丼

Japanese Food
Tonight’s supper was salmon don (short for donburi, a large rice bowl) that I made quickly, plus clear soup, simmered kiriboshi daikon, and leftovers.
今日の夕飯は、私がサッと作ったサーモン丼、お澄まし、切り干し大根の煮物、残り物でした。  
I made the vinegared rice from leftover rice.  The donburi contains vinegared rice, sliced onion, kanikama (fake crabmeat sticks), atsuyaki tamago, slices of salmon sashimi, and some wasabi at the center.  I sprinkled soy sauce and lemon juice.
酢飯は残りご飯から作りました。丼(どんぶり)には、酢飯、オニオンスライス、かにかま、厚焼き玉子、サーモンの刺身、そして中央にわさびが乗っています。しょう油とレモン果汁をかけました。
Shown above was my son’s portion.  My portion was much smaller, because I’m on a diet.
写真のは息子の分です。私はダイエットをしてるので、私の分はずっと少ないです。

Comments on Facebook